В Ісландії попереджають про загрозу виверження вулкана

фото
П'ятниця, 10 листопада 2023, 21:55

Поліція ісландського регіону Судурнес у п’ятницю оголосила попередження у зв’язку з різким зростанням сейсмічної активності, закликавши місцевих мешканців бути готовими до виверження вулкана.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ісландський мовник RUV.

Метеорологічне управління Ісландії в п’ятницю вдень зафіксувало різке зростання активності на півострові Рейк’янес, більшу частину якого охоплює область Судурнес. Найсильніший підземний поштовх мав силу 5,2 бала за шкалою Рихтера.

 
Фото: RUV

У зв’язку з цим поліція, яка відповідає за цивільний захист, оголосила надзвичайний стан, оцінюючи, що подальша сейсмічна активність може призвести до виверження вулкана.

Реклама:

Хоча, додали в поліції Судурнесу, наразі немає ознак того, що магма в результаті підземних поштовхів підступає до поверхні, за цим будуть уважно стежити.

Влада Судурнесу оголосила, що наразі підстав евакуювати населення немає, але люди вже почали самостійно виїжджати в інші регіони, пише RUV. Крім того, землетрус пошкодив дорожнє полотно на кількох дорогах.

 
Фото: RUV

Останніми тижнями півострів Рейк'янес перебуває у стані підвищеної готовності після періоду сейсмічної активності, що розпочався 25 жовтня.

Через землетруси був змушений тимчасово закритись популярний геотермальний курорт "Блакитна лагуна" на Рейк’янесі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: