У Німеччині встановили підозрюваних у серії фальшивих мінувань по всій країні

Понеділок, 20 листопада 2023, 15:57

У Німеччині після серії загальнонаціональних повідомлень про замінування встановлено особи двох підозрюваних.

Про це повідомив Spiegel речник прокуратури Штутгарта, передає "Європейська правда".

30-річний і 19-річний підозрювані належать до групи, яка раніше привернула до себе увагу такими злочинами, як фальшиві дзвінки в службу порятунку, повідомили в Управлінні кримінальної поліції землі Баден-Вюртемберг і прокуратурі Штутгарта.

В електронних листах з погрозами зловмисники представлялися або опонентами, або членами радикального ісламського руху ХАМАС чи джихадистського угруповання "Ісламська держава".

Реклама:

Їхньою метою було спровокувати широкомасштабні поліцейські операції, підірвати і похитнути почуття безпеки в суспільстві і викликати тривогу у більшої частини населення, особливо у тих, хто знаходиться в безпосередній близькості від установ, яким нібито загрожувала небезпека, йдеться в заяві. Вони також хотіли привернути якомога більше уваги ЗМІ.

Вони погрожували вбити багатьох невинних людей. Через понад 250 погроз поліція понад 30 разів виїжджала на місця подій і часто проводила евакуації. Постраждали школи та університети, ЗМІ, посольства, державні органи влади, установи різних релігій і світоглядів, а також приватні компанії, в тому числі в регіоні Штутгарта.

30-річний підозрюваний походить з Північного Рейну-Вестфалії. Згідно з поточним станом розслідування, його звинувачують у причетності до 29 погроз про замінування. 19-річний хлопець з Баден-Вюртемберга причетний до чотирьох погроз. Повідомляється, що у двох його квартирах були проведені обшуки і вилучені докази.

Нагадаємо, у жовтні  повідомлялося про "мінування" штаб-квартири керівної Соціал-демократичної партії, відомої як Будинок Віллі Брандта.

Від псевдомінувань протягом жовтня потерпала також Франція, за половину місяця лише аеропорти отримали понад сотню таких повідомлень. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: