Вірменія відмовилась просити ОДКБ про допомогу

Понеділок, 20 листопада 2023, 18:09

Генеральний секретар Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) Імангалі Тасмагамбетов у понеділок повідомив про прохання Вірменії зняти з порядку денного документ про допомогу країні.

Про це Тасмагамбетов сказав під час зустрічі із самопроголошеним президентом Білорусі Александром Лукашенком, який прийматиме цьогорічний саміт ОДКБ, пише "Європейська правда" з посиланням на БелТА.

Генсек ОДКБ розповів Лукашенку, що організація, "на жаль", не змогла виконати два заходи, ухвалені на саміті минулого року. Це "контакти з європейськими міжнародними організаціями" та питання про допомогу Вірменії.

"Вірменська сторона, хоча всі інші союзники підтримали це рішення, не висловлювала жодного свого інтересу до цього документа і, ба більше, у завершальній частині нашої роботи вони попросили його взагалі зняти з порядку денного", – сказав він.

Реклама:
Вірменія поки не виходить з ОДКБ, але "диверсифікує відносини" у сфері безпеки

Про зміст документа про "допомогу Вірменії" відомо небагато. Раніше в ОДКБ повідомляли, що він передбачав розгортання спостережної місії на вірменсько-азербайджанському кордоні (тоді як аналогічна місія ЄС діє з початку цього року).

Минулого тижня прем'єр Вірменії Нікол Пашинян повідомив Лукашенку, що не зможе взяти участь у засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ, що пройде у Мінську.

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян пояснив, що у країни  "виникли численні питання" до ОДКБ, на які досі немає відповідей, тому Єреван не бере участі в засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ.

Читайте детально про зміни у політиці країни у статті: Геть від Москви: коли та за яких умов Вірменія піде на розворот в бік Заходу. Також пропонуємо ознайомитись із тим, як змінюються настрої у Вірменії щодо Росії, ЄС та НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: