Новий пакет від США на $100 млн: одна система HIMARS та артилерійські снаряди

Понеділок, 20 листопада 2023, 20:17

Міністерство оборони США деталізувало вміст нового пакета військової допомоги Україні на суму 100 мільйонів доларів.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться на сайті Пентагону.

Згідно з повідомленням, до пакета допомоги увійшли одна реактивна систем залпового вогню HIMARS і додаткові боєприпаси до неї, зенітні ракети Stinger, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, протитанкові ракети TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4.

Також Україна отримає понад три мільйони патронів для стрілецької зброї, боєприпаси для знешкодження перешкод, зимове спорядження та запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Реклама:

Пентагон окремо підкреслив, що військова допомога Україні є "розумною інвестицією в нашу національну безпеку", і закликав Конгрес схвалити додаткове фінансування, про яке просить Білий дім, аби США мали змогу здійснювати її й надалі.

Глава Пентагону в Києві оголосив про пакет допомоги Україні на $100 млн

Востаннє Сполучені Штати оголошували про відправлення в Україну чергового пакета військової допомоги на початку листопада. Тоді йшлось про відправлення озброєння на суму 125 мільйонів доларів та замовлення на додаткові 300 мільйонів доларів.

Адміністрація Джо Байдена все ще має близько п’яти мільярдів доларів із затвердженого минулого року Конгресом бюджету на надання військової допомоги з американських запасів.

Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що містить понад 61 мільярд доларів фінансування для України.

Лідери Конгресу США сподіваються до Різдва мобілізувати голоси для додаткової військової допомоги для України та Ізраїлю, а також для вдосконалення імміграційної системи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: