У ФРН кажуть, що проблеми з ухваленням бюджету не вплинуть на 1,3 млрд євро для України

Середа, 22 листопада 2023, 16:10

Фінансуванню нового пакета допомоги Україні, про який напередодні оголосив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, не загрожують проблеми з ухваленням бюджету.

Про це в середу заявив речник німецького Міноборони, пише "Європейська правда" з посиланням на t-online.

За словами представника оборонного відомства, фінансування нової німецької допомоги Україні у сфері озброєнь "надійно забезпечене".

Він не уточнив, що має на увазі, але вказав, що "значна частина коштів" для нового пакета допомоги надійде з так званого розділу 60 федерального бюджету ФРН. Він містить проєкти, витрати на які не закріплені за окремим міністерством.

Реклама:

Також речник Міністерства оборони Німеччини не зміг підтвердити, що в бюджеті на 2024 рік буде збільшена військова допомога Україні ще на 4 мільярди євро, про що повідомлялось раніше.

Нагадаємо, напередодні федеральний міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус побував у Києві, де оголосив про новий пакет військової допомоги на суму 1,3 мільярда євро.

Після того, як Конституційний суд ФРН заборонив скерувати невикористані надзвичайні кошти, виділені на боротьбу з пандемією, на "зелені" ініціативи та підтримку промисловості, у проєкті німецького бюджету на 2024 рік утворилась "діра" у 60 мільярдів євро, яка уповільнює його ухвалення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: