Німеччина фіксує зниження рівня нелегальної міграції після посилення прикордонного контролю

Субота, 25 листопада 2023, 14:35

У Німеччині значно скоротився рівень нелегальної міграції після впровадження розширеного стаціонарного прикордонного контролю.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у матеріалі Welt, який наводить DW.

Згідно з даними аналізу федеральної поліції, нині, як правило, виявляється менше 300 несанкціонованих в'їздів на територію Німеччини щодня.

До розширення контролю на кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією в середині жовтня цей показник становив близько 700 на день.

Реклама:

За 30 днів до 16 жовтня на кордонах загалом було зареєстровано 18 492 нелегальних в'їздів до Німеччини. Після цього їх було 11 029, що на 40,4% менше.

Особливо різко знизилися показники на ділянці кордону з Польщею: з 6411 до 2795 випадків.

"Запровадження прикордонного контролю перевершило навіть наші очікування, і це очевидно", – сказав міністр внутрішніх справ Саксонії Армін Шустер.

Нагадаємо, у Німеччині заявляли, що задоволені результатами впровадження прикордонного контролю із сусідніми державами для запобігання нелегальній міграції.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц, який прагне зменшити кількість шукачів притулку і зупинити зростання рейтингу ультраправих, домовився про більш жорстку міграційну політику і нове фінансування для біженців з главами 16 німецьких земель.

А керівна коаліція у Німеччині узгодила поправку до законодавства, що має спростити доступ до ринку праці для шукачів притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: