Боррель: ЄС буде складніше домагатися підтримки України в ООН через ситуацію на Близькому Сході

Понеділок, 27 листопада 2023, 09:53

Високий представник Євросоюзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель допускає, що ЄС буде складніше домагатися підтримки рішень щодо України в ООН через ситуацію на Близькому Сході.

Таку думку він висловив в інтерв’ю виданню La Vanguardia, повідомляє "Європейська правда".

"Подивіться на реакцію Латинської Америки… Деякі країни викликали наших послів, щоб повідомити їм, що вони вважають наше ставлення до Гази несумісним з тим, що ми відстоюємо в Україні", – сказав європейський дипломат.

За його словами, такі країни, як, наприклад, Чилі, які дуже допомогли із засудженням Росії, кажуть, що вони не розуміють позиції ЄС щодо Гази.

Реклама:

"Вони не думають, що ми послідовні. Це різні конфлікти, але світова громадська думка порівнює нашу позицію з обома", – додав він.

Боррель зазначив, що позиція ЄС була ослаблення ставленням до ситуації в Газі.

"Глава однієї з арабських країн сказав це дуже різко, мовляв, здається, ми не однаково цінуємо життя одних і інших", – зауважив він.

Раніше Боррель заявляв, що Євросоюз стикається зі зростаючою ворожістю в мусульманському світі та за його межами через звинувачення у проізраїльській упередженості та подвійних стандартах у зв'язку з війною в Газі.

Також глава дипломатії ЄС заявив, що після завершення війни між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС контроль над сектором Гази має перейти до Палестинської адміністрації.

Перед цим Боррель закликав Ізраїль не дозволити люті поглинути його у війні проти терористичного угруповання ХАМАС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: