Кулеба вперше зустрівся з новим головою МЗС Словаччини

фото
Вівторок, 28 листопада 2023, 21:14

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який перебуває з дводенним візитом у Брюсселі, у вівторок провів першу зустріч із новим головою словацького МЗС Юраєм Бланаром.

Про це він написав у Twitter (X), повідомляє "Європейська правда".

Кулеба назвав зустріч зі словацьким колегою "конструктивню" і подякував йому за однозначну підтримку Словаччиною суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Посол ЄС в Україні каже про оптимізм після зустрічі з новою владою Словаччини

Реклама:

"Важливо також, що Словаччина продовжить брати участь у спільній роботі над "формулою миру" й готова підтримати рішення ЄС про початок переговорів про вступ України до ЄС у грудні", – додав міністр.

Голова МЗС окремо подякував словацькому колезі за підтвердження того, що співпраця в оборонній промисловості між компаніями обох країн продовжиться, а ремонтний хаб у Словаччині також продовжить свою роботу.

До призначення на посаду голови МЗС Словаччини Юрай Бланар був відомий заявами про те, що лідери України "мовчать про крайній український націоналізм". Він заявляв, що наслідком Революції гідності у 2014 році "стала фрагментація України і громадянська війна".

Бланар є міністром нового уряду прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який почав роботу в жовтні. Після призначення Фіцо підтвердив, що не буде підтримувати військову допомогу Україні. Він також виступає проти санкцій ЄС проти Росії і хоче заблокувати вступ України до НАТО.

Словацький прем'єр водночас обіцяв не блокувати гуманітарну й, за певних умов, фінансову допомогу Україні, а також приватні поставки словацької зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: