США наклали нові санкції на мережу незаконного фінансування Ірану

Середа, 29 листопада 2023, 19:13

Міністерство фінансів США в середу, 29 листопада, оголосило про санкції проти понад 20 фізичних та юридичних осіб через причетність до незаконного фінансування й матеріально-технічного забезпечення іранського режиму.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні відомства.

Американська сторона стверджує, що підсанкційні особи сприяли фінансуванню Збройних сил Ірану та їхнього Генерального штабу, а також Корпусу вартових ісламської революції, через "мережі підставних компаній і брокерів, що базуються за кордоном".

Схеми, до яких причетні підсанкційні люди й компанії, передбачали використання посередників, а також підробку свідоцтв про країну походження товару – передусім сировинних, як-то нафти.

Реклама:

Під останні обмеження США потрапили, серед іншого, фізичні й юридичні особи з Гонконгу, Об’єднаних Арабських Еміратів. Деякі з них, приміром, намагались збути іранський нафтовий конденсат під виглядом малазійської.

"Іран отримує еквівалент мільярдів доларів від продажу сировинних товарів для фінансування своєї розхитувальної регіональної діяльності і підтримки численних регіональних маріонеткових угруповань, зокрема ХАМАС і "Хізбаллу", – наголошує Мінфін США.

У жовтні США запровадили нові санкції проти осіб і компаній, що базуються в Ірані, Гонконгу, Китаї та Венесуелі, за сприяння програмам Тегерана щодо розробки балістичних ракет та безпілотників.

Перед тим понад сотня конгресменів як від Республіканської, так і від Демократичної партій заявили про вимогу до адміністрації президента США Джо Байдена запровадити санкції проти Ірану за його роль у підтримці терористичного угруповання ХАМАС після жорстокого нападу на Ізраїль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: