Словацькі перевізники з 1 грудня блокуватимуть пункт на кордоні з Україною

доповнено
Середа, 29 листопада 2023, 19:36

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) вирішив почати блокування прикордонного пункту "Вишнє Нємецьке – Ужгород".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TASR.

Рішення про блокування пункту перетину на кордоні з Україною ухвалила президія UNAS після переговорів із Міністерством транспорту Словаччини.

Зазначається, що перехід буде заблокований перевізниками з 1 грудня о 15:00 "до подальшого повідомлення".

Реклама:

Доповнено 20:58. У пресрелізі UNAS уточнили, що не перешкоджатимуть перевезенню гуманітарних вантажів, військової допомоги, живих тварин, палива, а також охолоджених або свіжих товарів. А перевезення комерційних вантажів, які знаходяться у вантажівках, буде здійснюватися зі швидкістю чотири вантажівки на годину.

Словаччина пообіцяла Україні запобігти блокуванню кордону – заступник міністра

Цього місяця редставники UNAS уже блокували на годину пункт перетину кордону "Вишнє Нємецьке" зі словацького боку, висловивши солідарність із польськими мітингарями.

Вони вимагають від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

Нагадаємо, польські далекобійники розпочали свій протест 6 листопада, вимагаючи від ЄС відновити дозвільну систему для українських водіїв, які в'їжджають до Євросоюзу, і для водіїв із ЄС, які в'їжджають в Україну, за винятком гуманітарної допомоги і військових вантажів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: