Фінляндія заперечує домовленості з Польщею про допомогу на східному кордоні

Четвер, 30 листопада 2023, 07:53

У Фінляндії заперечують, що домовлялися з Польщею про допомогу її фахівців на східному кордоні через гібридну операцію Москви з використанням нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда".

В Офісі президента Фінляндії зазначили, що під час візиту Саулі Нііністьо до Польщі обговорювали питання безпеки кордону й обміну інформацією та досвідом між прикордонниками, але "військова співпраця у контексті ситуації на кордоні не обговорювалася". 

Прикордонна служба прокоментувала, що поки не потребує додаткової міжнародної підтримки, окрім фахівців європейського агентства Frontex.

Реклама:

Очільник відділу міжнародної співпраці Прикордонної служби Матті Піткянііттю зазначив, що служба не домовлялася про спеціальну двосторонню співпрацю з польською стороною. "Звісно, у нас є обмін інформацією, тому що схоже явище відбувалося на кордоні Польщі з Білоруссю", – додав він. 

Коментарі з’явилися після заяви очільника польського Бюро з нацбезпеки про те, що Фінляндія "просила про союзницьку підтримку" і Польща планує відправити в країну своїх військових радників, щоб поділитися досвідом убезпечення кордону. 

Нагадаємо, від 30 листопада кордон Фінляндії з РФ закрився до 13 грудня – продовжиться лише рух вантажів залізницею. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: