Зеленський обговорив з Шольцом військову допомогу і вступ до ЄС

Четвер, 30 листопада 2023, 14:44

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом – йшлося про оборонну співпрацю, ситуацію в Чорному морі, відкриття переговорів про вступ до ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зеленський висловив вдячність за "зимовий" оборонний пакет від Німеччини, який включає 4 системи IRIS-T.

"Ми обговорили подальшу оборонну співпрацю. Я вдячний за потужний "зимовий" оборонний пакет від Німеччини, включаючи 4 системи IRIS-T, а також за багаторічну програму фінансової допомоги з боку Німеччини. Це найкращі ознаки незмінної підтримки з боку Німеччини. Я високо ціную, що всі наші домовленості виконуються", – написав президент у Twitter (X).

Реклама:

Лідери також обговорили ситуацію на полі бою. Зокрема, Зеленський розповів Шольцу про свій ранковий візит до Куп'янська, а також до Херсона, Миколаєва та Одеси напередодні.

"Я наголосив на важливості забезпечення єдності в Європейському Союзі в питанні підтримки переговорів про вступ України до ЄС та виділення 50 млрд євро допомоги на наступні роки", – заявив Зеленський.

Під час розмови також ішлося про ситуацію в Чорному морі, функціонування зернового коридору та зусилля, необхідні для подальшого захисту цивільного судноплавства.

У понеділок стало відомо, що Німеччина надає 300 мільйонів євро на допомогу Україні в енергетичному секторі.

А міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила стурбованість тим, що у світі знижується увага до війни РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: