Палата представників США схвалила заборону імпорту урану з РФ

Вівторок, 12 грудня 2023, 09:57

Палата представників Конгресу США ухвалила закон, який забороняє імпорт російського урану для атомних електростанцій.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Hill.

Законопроєкт забороняє імпорт низькозбагаченого урану, який використовується в ядерному паливі, через 90 днів після того, як документ набуде чинності.

Водночас він дозволяє відступити від цієї заборони, якщо не існує інших життєздатних джерел урану для підтримки ядерних реакторів.

Реклама:

За даними Управління енергетичної інформації США, більшість урану, який живить американські електростанції, імпортується, і близько 12% цього імпорту у 2022 році надійшло з РФ.

Раніше повідомляли, що Євросоюз знову збільшив імпорт російського ядерного палива та послуг для російських реакторів у 2023 році порівняно з 2021 роком, тобто з періодом до повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Перед цим стало відомо, що Словаччина планує перейти з російського ядерного палива на американське і французьке, незважаючи на попередню критику з боку проросійських націоналістів з керівної Словацької національної партії.

Раніше у США заявили, що залежність від російського ядерного палива становить критичну загрозу національній безпеці та кліматичним цілям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: