Прем’єрка Данії: Ми не можемо дозволити собі втомитися від війни раніше, ніж українці в окопах

Середа, 13 грудня 2023, 16:56

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен каже, що їй соромно чути про втому від війни в Європі.

Про це вона заявила у спілкуванні з журналістами після зустрічі з лідерами нордичних країн і президентом України Володимиром Зеленським в Осло, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TV2.dk.

За словами Фредеріксен, втома і виснаження через війну в Європі – це те, чого хоче президент РФ Владімір Путін.

"Путін сподівається на розкол і виснаження. Мені соромно чути про втому від війни в Європі. Я можу зрозуміти це, якщо ви перебуваєте в окопах або якщо ви українець, але решта з нас просто не може дозволити собі втомитися раніше, ніж українці", – підкреслила прем’єрка.

Реклама:

Підтримка України, за словами Фредеріксен, залишається масовою і широкою, навіть попри те, що "кілька правих політиків і республіканців" починають потроху відступати.

"Ми повинні бути одними з тих, хто твердо стоїть на ігровому полі, і мені приємно бачити, що більшість данців підтримують це", – зазначила вона.

"Україна потребує більшої підтримки, особливо військової, але також і моральної підтримки від усіх нас, хто також прагне миру. Всі знають, що стоїть на кону, якщо ми похитнемося в нашій вірі в перемогу демократії і миру, то хто ми такі?" – додала Фредеріксен.

Вона підкреслила також, що саміт ЄС, який відбудеться в четвер і п'ятницю і на якому обговорюватиметься членство України в ЄС, буде "дуже, дуже складним".

"Найскладніше питання – це питання розширення ЄС", – каже вона.

Метте Фредеріксен у середу також оголосила, що завтра уряд Данії представить новий пакет допомоги Україні на майже мільярд євро в данському парламенті.

У свою чергу прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре у середу оголосив про плани надати Україні додаткову допомогу для посилення протиповітряної оборони, фінансову підтримку для сфери охорони здоров’я та освіти і, крім того, профінансувати нарощування виробництва боєприпасів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: