Складний євросаміт щодо України може затягнутись: "Працюватимуть і вдень, і вночі" - Стефанішина

Середа, 13 грудня 2023, 19:20

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина допускає, що саміт ЄС може бути продовжено на один день.

Про це Стефанішина сказала в ефірі національного телемарафону в середу, її цитує "Інтерфакс-Україна", пише "Європейська правда".

"Сьогодні ми перебуваємо в тій точці, коли говоримо про відкриття переговорів. Це буде складне рішення. Але вчора, спілкуючись із колегами, я знаю, що є налаштованість навіть працювати додатково, продовжити саміт на один день і працювати в суботу і вдень, і вночі", – сказала Стефанішина.

Віцепрем'єрка наголосила, що Україна зробила все можливе, щоб рішення про початок переговорів про членство було ухвалено.

Реклама:

Як відомо, прем’єр-міністр Угорщини тижнями погрожував накласти вето на плани Євросоюзу виділити Києву 50 мільярдів євро протягом наступних чотирьох років, а також на рішення розпочати переговори про членство України в ЄС, якщо фінансування його країни не буде повністю розблоковано.  

У середу ввечері Європейська комісія розблокувала 10 мільярдів євро коштів ЄС для Угорщини, заморожених через проблеми верховенства права.

У середу президент Володимир Зеленський попередив: якщо Угорщина заблокує рішення ЄС – це означатиме, що вето наклав Путін.

Детально про те, з яким розкладом сил Україна стикнулася перед початком саміту ЄС, дивіться у поясненні "ЄвроПравди" з Брюсселя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: