Розвідка Британії: РФ фальсифікуватиме "вибори" на окупованих територіях, щоб Путін переміг

Неділя, 17 грудня 2023, 10:20

Британська розвідка розповіла, як Росія збирається проводити "вибори" президента РФ 15-17 березня 2024 року на окупованих територіях України.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в розвідувальному огляді британського оборонного відомства 17 грудня.

Відомство констатує, що, як і у випадку з регіональними виборами у вересні 2023 року, голосування на президентських "виборах" у підконтрольних РФ українських регіонах не буде ані вільним, ані чесним.

Розвідка додає, що російська окупаційна влада майже напевно розглядає досягнення "правильних" результатів у цих регіонах як пріоритет, оскільки хоче надати відчуття легітимності вторгненню РФ.

Реклама:

"Вона майже напевно використовуватиме методи, включаючи суттєві фальсифікації виборів та залякування виборців, щоб забезпечити перемогу президента Росії Владіміра Путіна зі значним відривом від конкурентів", – резюмують у британському Міноборони.

Раніше головний дипломат ЄС Жозеп Боррель від імені Євросоюзу засудив плани Росії проводити "вибори" президента РФ 15-17 березня 2024 року у тому числі на окупованих територіях України.

"Вибори" президента Росії відбудуться 17 березня − відповідну постанову ухвалила Рада Федерації 7 грудня.

Раніше прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що "не сумнівається в перемозі" Путіна на "виборах". Він також додав, що наступний лідер країни-агресора буде "таким самим" як Володимир Путін або "іншим, але таким самим". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: