Влада Амстердама хоче перенести квартал червоних ліхтарів по сусідству з агентством ЄС

Понеділок, 18 грудня 2023, 23:02

Міська влада Амстердама в понеділок оголосила про плани перенести квартал червоних ліхтарів, відомий як місце надання секс-послуг, до спеціально збудованого центру на півдні столиці Нідерландів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Мер Амстердама Фемке Халсема, яка ініціювала перенесення кварталу червоних ліхтарів ще у 2021 році, прагне таким чином зменшити кількість туристів і рівень дрібної злочинності.

Вона заявила в понеділок, що влада вважає найбільш підходящим місцем для майбутнього "еротичного центру" Бульвар Європи в південному районі Амстердама. Міська рада проголосує за нього на початку наступного року, додала Халсема.

Реклама:

Бульвар Європи, розташований на краю головного ділового району Амстердама, був одним із трьох місць, де розглядалось відкриття "еротичного центру".

Медичний регулятор ЄС в Амстердамі виступає проти сусідства з "еротичним центром"

Таким чином воно опиниться поруч із Агентством ЄС з лікарських засобів, яке раніше виступило проти цього кроку, заявивши, що він може вплинути на безпеку людей, які працюють в офісі допізна.

Проти планів міської влади виступили й жителі південного Амстердама, які не хочуть бачити там "еротичний центр", а також секс-працівники, які вважають, що їх несправедливо звинувачують у надмірній кількості туристів і злочинців.

Перенесення кварталу червоних ліхтарів є одним із зусиль Амстердама, спрямованих на зміну його іміджу як столиці вечірок.

Місто раніше розпочало кампанію "Тримайся подалі", спрямовану проти проведення парубочих вечорів і нетверезих туристів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: