Естонія не буде допомагати Україні з мобілізацією українських чоловіків на своїй території

П'ятниця, 22 грудня 2023, 17:28

Керівник департаменту прикордонної та міграційної політики Міністерства внутрішніх справ Естонії Янек Мягі заявив, що Київ не звертався до Таллінна з проханням допомогти в мобілізації українських чоловіків, які перебувають на естонській території.

Про це Мягі сказав у коментарі Postimees, повідомляє "Європейська правда".

За словами естонського посадовця, Таллінн обговорював із послом України питання повернення українських чоловіків з Естонії на батьківщину.

У німецькій опозиції підтримують призов українських біженців у ФРН на військову службу

Реклама:

"В України немає законних підстав запитувати нас про видання зазначених громадян, як і в нас немає підстав їх видавати", – сказав він у відповідь на запитання про те, як змінилася ситуація зі ставленням до потенційних резервістів ЗСУ, яких прийняла Естонія.

Нагадаємо, 21 грудня у кількох німецьких виданнях вийшло інтерв’ю міністра оборони України Рустема Умєрова, у якому згадано про плани призову українців за кордоном.  

Згодом у Міністерстві оборони уточнили, що міністр Рустем Умєров закликає всіх українців долучатися до Збройних сил, але питання про механізм покарання або юридичного тиску на чоловіків за межами України зараз не стоїть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: