У Венеції затримали кліматичних активістів, які обляпали брудом собор

фото
Четвер, 7 грудня 2023, 17:00

Поліція італійської Венеції в четвер втрутилась в акцію кліматичних активістів із руху "Останнє покоління", які на знак протесту проти використання викопного палива обляпали брудом собор на площі Святого Марка.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

Активісти вийшли до головного входу венеційського собору, який перебуває на частковій реконструкції, з плакатом із гаслом "Фонд ремонту" і з пульверизатора розбризкали змішану з брудом воду на стіни й базиліку.

 
Фото: ANSA

"Венеція скоро опиниться під водою, такого більше не буде. Її затягне багнюкою, і ми загинемо", – так пояснив суть акції один із шести активістів. Вони повторили вимогу до уряду Італії створити фонд відшкодування наслідків кліматичних лих на суму 20 мільярдів євро.

Реклама:

Пізніше шістьох активістів забрала поліція.

 
Фото: ANSA

Акцію засудили мер Венеції Лука Дзайя та міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано, який назвав "мерзенним" спотворення "одного з найвідоміших символів національної культурної спадщини".

Санджуліано нагадав, що італійський Сенат схвалив урядовий законопроєкт про покарання екоактивістів за псування культурних пам’яток, і закликав схвалити його нижню палату парламенту.

Кліматичні активісти розпилили фарбу на Арку Миру в Мілані

Акції, які проводять учасники руху "Останнє покоління", щоб привернути увагу до проблеми захисту клімату, набули широкого розголосу через радикальні методи.

Вони обливали томатним супом та фарбами шедеври живопису у відомих світових музеях і галереях, приклеювали себе до проїжджої частини на автострадах та на злітних смугах аеропортів, паралізуючи рух транспорту й порушуючи графік польоту літаків.

Деякі з активістів були засуджені до грошових штрафів та ув'язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: