Сунак у Києві оголосить про понад $3 млрд військової підтримки України

Виправлено
П'ятниця, 12 січня 2024, 09:32

Прем’єр-міністр Великої Британії у п’ятницю, 12 січня, прибуде з візитом до Києва, де оголосить про надання Україні 2,5 млрд фунтів (понад 3 млрд доларів) військової підтримки протягом наступного фінансового року.

Про це повідомила пресслужба британського уряду, інформує "Європейська правда".

Також Сунак у Києві підпише угоду про двосторонні "гарантії безпеки" для України з боку Британії

Пакет допомоги, передбачений на наступний фінансовий рік, який стартує у квітні, включатиме ракети великої дальності, засоби протиповітряної оборони та артилерійські снаряди. Близько 200 млн фунтів стерлінгів буде витрачено на безпілотники, зокрема розвідувальні, ударні та морські дрони дальньої дії. 

Реклама:

Це буде найбільша поставка безпілотників в Україну з будь-якої країни. 

Очікується, що під час візиту до Києва прем'єр-міністр Британії зустрінеться з рятувальниками, які ліквідовують наслідки російських авіаударів, і оголосить про виділення 18 млн фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу, допомогу у зміцненні енергетичної інфраструктури України.

Британія також надасть додаткове фінансування та ресурси для вивчення англійської мови в Україні.

"Я тут сьогодні з одним повідомленням: Велика Британія також не відступить. Ми будемо разом з Україною в її найтемніші години і в кращі часи, що прийдуть. Британія вже є одним з найближчих партнерів України, тому що ми визнаємо, що їхня безпека – це наша безпека", – наводить пресслужба слова Сунака.

"Сьогодні ми йдемо далі, збільшуючи нашу військову допомогу, надаючи тисячі найсучасніших безпілотників і підписуючи нову історичну безпекову угоду, щоб надати Україні гарантії, яких вона потребує на довгострокову перспективу", – додав британський прем'єр.

На початку січня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком й подякував "за суттєвий і різнобічний внесок" Британії у зміцнення протиповітряної оборони України.

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон в останньому інтерв’ю говорив, що очікує виділення на допомогу Україні зброєю не менше, ніж було в останні два роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: