Зеленський поговорив із Сунаком про зброю, "гарантії безпеки" та "формулу миру"

Вівторок, 2 січня 2024, 18:40

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 2 січня, провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Про це голова держави сповістив у Twitter (X), пише "Європейська правда".

Зеленський розповів Сунаку про останні масовані російські обстріли й подякував "за суттєвий і різнобічний внесок" Британії у зміцнення протиповітряної оборони України.

Крім того, сторони обговорили оборонну співпрацю з наголосом на "посиленні ППО та далекобійних спроможностей ЗСУ" та роботу над двосторонньою угодою про безпекові зобов’язання Британії.

Реклама:
Голова Євроради: Обстріли України показують, що РФ не зацікавлена в "мирних переговорах"

"Також скоординували позиції щодо української "формули миру" напередодні четвертої зустрічі радників у Давосі та обговорили підготовку до Глобального саміту миру на рівні лідерів і спільну роботу над конкретними пунктами "формули миру", – додав Зеленський.

Зранку 2 січня Росія масовано атакувала ракетами Україну. У Києві зафіксовано падіння уламків ракет у Києві та "прильоти" в Харкові. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росіяни запустили по Україні 99 ракети різних типів, з них 72 вдалося знищити.

Нагадаємо, після масованого удару 29 грудня прем'єр-міністр Британії заявив, що масовані атаки по українських містах показують, що глава Кремля Владімір Путін не зупиниться, поки не досягне своїх цілей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: