США завдали нового удару по розташуванню зброї хуситів

П'ятниця, 19 січня 2024, 07:48

США у четвер повідомили про новий удар проти підтримуваних Іраном бойовиків-хуситів на території Ємену через загрозу, яку вони створюють для судноплавства.

Як пише "Європейська правда", про це оголосило Центральне командування армії США.

18 січня сили Центрального командування завдали ударів "по двох протикорабельних ракетах хуситів, націлених на південну акваторію Червоного моря і готових до пуску".

Американські військові виявили підготовлену зброю близько 15:40 за місцевим часом і дійшли висновку, що вона є безпосередньою загрозою для торгових суден та військових кораблів США у регіоні. Після того ухвалили рішення про завдання ураження.

Перед цим у середу США вчетверте завдали ударів по районах контрольованих хуситами, та повідомили про знищення 14 готових до пуску ракет.  

Удари були завдані після оголошення про те, що США знову внесуть хуситів до списку глобальних терористів, аби відрізати їх від джерел фінансування без шкоди для гуманітарної допомоги жителям Ємену.

У четвер президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати продовжать завдавати ударів по підтримуваних Іраном повстанцях-хуситах у Ємені, визнавши, що останні атаки проти них не зупинили нападів на судна в Червоному морі.

Читайте також: Єменські хусити вбивають торгівлю. Чим загрожує конфлікт у Червоному морі?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: