НАТО анонсував "масштабну інвестицію" в закупівлю 155-мм боєприпасів

П'ятниця, 19 січня 2024, 18:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і директорка Агенції НАТО з підтримки і постачання Стейсі Каммінгс наступного вівторка, 23 січня, підпишуть угоду про закупівлю 155-міліметрових артилерійських боєприпасів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як анонсували в Північноатлантичному Альянсі 19 січня, запланована угода є "новою масштабною інвестицією в артилерійські снаряди".

Деталей угоди в НАТО не розкривають, лише анонсувавши заяви генерального секретаря й директорки Агенції Альянсу з підтримки та постачання.

Реклама:
У НАТО пояснили, чому збільшення витрат на оборону недостатньо для посилення безпеки

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну західні держави, зокрема й члени НАТО, постали перед дефіцитом артилерійських боєприпасів, щоденні витрати яких обчислюються тисячами.

Згідно із західними оцінками, України використовує до 10 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів на день. І вже в лютому минулого року генсек НАТО Єнс Столтенберг застеріг, що Київ витрачає снаряди набагато швидше, ніж Захід може їх виробляти.

Альянс підштовхує країни-члени до подолання протекціоністських тенденцій та узгодження єдиного стандарту артилерійських боєприпасів задля збільшення їхнього виробництва.

Сполучені Штати прагнуть суттєво наростити виробництво артилерійських снарядів – до 100 тисяч на місяць у 2025 році – з огляду на те, що вони швидко витрачаються в ході повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: