Рейсу Ryanair з Англії до Ірландії через шторм довелось приземлитися під Парижем

Понеділок, 22 січня 2024, 08:51

Через надзвичайно сильні пориви вітру рейс лоукостера Ryanair з Манчестера до Дубліна змушений був радикально відхилитися від маршруту і приземлитись під Парижем. 

Про це повідомляють низка британських онлайн-порталів та профільний сайт Airlive, пише "Європейська правда".

Спершу відправлення рейсу FR555 з Манчестера до Дубліна у неділю 21 січня затрималось на півтори години, врешті він вилетів о 15:00.

 

За сорок хвилин диспетчери повідомили екіпажу, що з приземленням доведеться зачекати через надзвичайно сильний штормовий вітер. У таку ж ситуацію потрапили багато інших літаків, які прямували до столиці Ірландії.

Реклама:

Покружлявши ще пів години в режимі очікування, екіпаж спробував зайти на посадку о 16:18, але без успіху. 

У цій ситуації не залишилося вибору, крім як розвертати літак назад, проте на цей час шторм дістався і до Манчестера і вирушати туди було ненадійно. Інші британські аеропорти мали таку ж проблему або не мали вільних слотів, щоб посадити ще один літак позапланово. 

У підсумку рейс вирушив аж в аеропорт Бове, що на північ від Парижа, та зміг вилетіти звідти о 23:30. 

Нагадаємо, з другої половини дня у неділю Британські острови накрив сильний шторм, через нього завчасно скасовувати рейси почав також аеропорт Амстердаму. 

Навесні 2023 року схожий випадок був у Франції: рейс з Парижа до Ніцци полетів в інше місто після того, як двічі не зміг сісти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: