США й Британія оголосили нові санкції проти фінансистів ХАМАС

Понеділок, 22 січня 2024, 17:50

Велика Британія та Сполучені Штати 22 грудня оголосили про нові санкції проти ключових членів мереж фінансування терористичного руху ХАМАС, причетного до нападу на Ізраїль у жовтні 2023 року.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", повідомило британське Міністерство закордонних справ.

Нові санкції США й Британії поширюються на п’ятьох фізичних осіб та одну юридичну особу, причетних до управління й фінансових мереж ХАМАС та угруповання "Ісламський джихад у Палестині", яке теж діє в секторі Гази.

Серед іншого, у санкційних списках опинився Зухейр Шамла – "головний міняйло" ХАМАС, який відіграв провідну роль у використанні угрупованням криптовалюти для свого фінансування, та член політбюро ХАМАС Ісмаїл Бархум.

Реклама:

У британському МЗС вказують, що Шамла використовував цифрові валюти та системи неофіційних грошових переказів для переказу великих сум з Ірану до ХАМАС напередодні нападу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

На п’ятьох підсанкційних фізичних осіб поширюється також заборона на в'їзд до Великої Британії.

Це вже третій транш санкцій Великої Британії проти ХАМАС та його поплічників з жовтня 2023 року у відповідь на напад угруповання на Ізраїль, нагадали в зовнішньополітичному відомстві країни.

Минулого тижня, нагадаємо, ЄС оголосив про новий режим санкцій проти ХАМАС та "Ісламського джихаду в Палестині" й запровадив санкції проти шести пов’язаних із угрупованнями осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: