Британська розвідка розповіла, що означає вирок терористу Гіркіну в РФ

П'ятниця, 26 січня 2024, 11:58

Розвідка Великої Британії проаналізувала вирок в Росії терористу Ігорю Гіркіну, якого напередодні засудили до чотирьох років ув’язнення за "публічне розпалювання екстремістської діяльності".

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну за 26 січня, повідомляє "Європейська правда".

Відомство зазначає, що Гіркіна в РФ заарештували у липні 2023 року – після заколоту ватажка групи Вагнера Євгенія Пригожина.

У розвідці додали, що Гіркін критикував керівництво РФ та хід розв’язаної загарбницької війни проти України.

Реклама:

Британські аналітики додають, що після заколоту Пригожина Кремль став більш чутливим до критики ведення ним війни з боку жорстких націоналістів, "оскільки вони є однією з небагатьох можливих альтернатив путінському керівництву".

"Вирок Гіркіну є частиною більш широких репресій проти тих, хто критикує Кремль і війну в Україні, що відображає більш авторитарний характер життя в путінській Росії", – йдеться у повідомленні.

Ігор Гіркін (Стрєлков) — один із найвідоміших російських терористів. У 2022 році суд у Нідерландах заочно засудив Гіркіна до довічного ув'язнення, визнавши його винним у справі про збиття літака рейсу MH17 у Донецькій області України у липні 2014 року.

У попередньому огляді британська розвідка проаналізувала причини проблем з опаленням у містах РФ.

Перед цим розвідка Великої Британії розповіла про нові заходи, які розглядають у РФ, проти тих, хто активно критикує російську загарбницьку війну проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: