Трамп має заплатити ще понад $83 млн письменниці, яка звинуватила його в домаганнях

Субота, 27 січня 2024, 09:08

Суд присяжних штату Нью-Йорк 26 січня зобов’язав експрезидента Дональда Трампа виплатити 83,3 мільйона доларів письменниці Джин Керролл, яка звинуватила його в домаганнях, за наклеп у період, коли він був у Білому домі.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Окружний суддя Нью-Йорку ще восени минулого року визнав Трампа винним за позовом самої Керролл. Вона просила визнати наклепом слова тодішнього президента США у 2019 році про те, що той нібито ніколи з нею не бачився, а її книга з зізнаннями про домагання Трампа "має продаватися в розділі художньої літератури".

Присяжні мали визначитись із розміром компенсації. Сама Керролл просила 10 мільйонів доларів, але вони присудили Трампу 18,3 мільйона доларів компенсації та 65 мільйонів доларів штрафних збитків.

Реклама:
Трамп має заплатити $400 тисяч NYT, де вперше розповіли про його податкові махінації

Експрезидент США був присутній у будівлі суду під час розгляду справи, але вийшов з неї до оголошення вердикту. Він назвав рішення присяжних "абсолютно безглуздим" і пообіцяв подати апеляцію.

Керролл звинуватила Трампа в зґвалтуванні ще у 2019 році, коли той був президентом, але розгляд справи почався у квітні 2023-го. Республіканець відмовився від свідчень у суді, а публічно повторював, що він не міг зґвалтувати Керролл, бо вона "не його тип".

У травні 2023 року Трампа визнали винним і зобов’язали сплатити 5 мільйонів доларів. Це рішення він не зміг оскаржити в суді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: