Кулеба про боєприпаси для України: Немає безвихідних ситуацій, працюємо над різними варіантами

Середа, 31 січня 2024, 12:28

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна працює над різними варіантами отримання необхідних боєприпасів.

Про це він сказав в інтерв’ю BBC Newsnight, яке наводить пресслужба українського МЗС, повідомляє "Європейська правда".

"Немає жодної ситуації, яка не має вирішення. Якщо ми не отримаємо достатню кількість боєприпасів з одного місця, ми працюємо над іншим, звідки їх можна отримати", – зазначив Кулеба.

Український міністр підкреслив, що якою б не була для партнерів ціна підтримки України, ціна владнання ситуації у світі у разі, якщо Україна не переможе, буде значно вищою.

Реклама:

"ЄC демонструє свою здатність ухвалювати великі рішення самостійно, і це добре. Ми також продовжуємо працювати з обидвома партіями у США, щоб переконатися, що необхідні рішення будуть ухвалені", – додав Кулеба.

Як відомо, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єри Данії Метте Фредеріксен, Чехії Петр Фіала, Естонії Кая Каллас та Нідерландів Марк Рютте написали спільний лист, в якому закликали до колективних зусиль для довгострокової підтримки України.

Раніше Шольц закликав європейські країни збільшити обсяги поставок озброєнь Україні, побоюючись, що допомога з боку США може припинитися.

Перед цим повідомляли, що канцлер Німеччини хоче скористатись самітом ЄС 1 лютого, аби закликати партнерів до відправлення Україні більшої кількості зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: