КНДР випустила 200 артснарядів у буферну зону біля Південної Кореї

П'ятниця, 5 січня 2024, 08:44

Північна Корея випустила 200 артилерійських снарядів у буферну зону, утворену для зниження напруги між КНДР і Південною Кореєю.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї, його заяву наводить агентство Yonhap.

Артилерійські снаряди були випущені в п'ятницю між 09:00 та 11:00 за місцевим часом і не потрапили на територію Південної Кореї.

США скликали Радбез ООН через використання Росією ракет від КНДР

Реклама:

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що інцидент не завдав "ніякої шкоди нашому народу або військовим", але додав, що цей акт "загрожує миру на Корейському півострові і підвищує напруженість".

Обстріл відбувся після попереджень Пхеньяна про те, що він нарощує свій військовий арсенал в рамках підготовки до війни, яка може "спалахнути в будь-який момент".

Інцидент стався через кілька місяців після того, як Північна Корея повністю призупинила військову угоду з Сеулом, яка була спрямована на поліпшення відносин.

Південнокорейські військові заявили, що проведуть власні морські стрілецькі навчання в п'ятницю вдень, а жителям острова Йонпхендо наказали евакуюватися до прилеглих укриттів на цей час і "утриматися від перебування на свіжому повітрі".

На острові розташована військова база та проживає приблизно 2 тисячі цивільних осіб. Протягом багатьох років він був місцем міжкорейських морських зіткнень.

У 2010 році двоє солдатів і двоє цивільних загинули після того, як Північна Корея випустила десятки артилерійських снарядів по острову.

Протягом минулого року Північна Корея закріпила ядерну політику в своїй конституції, запустила супутник-шпигун і здійснила запуск нової міжконтинентальної балістичної ракети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: