У Німеччині за 2023 рік вилучили з ринку мільйони небезпечних електроприладів

Четвер, 1 лютого 2024, 12:10

Німецький регулятор за минулий рік виявив на ринку мільйони різноманітних електроприладів з третіх країн, невідповідних стандартам безпеки.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда". 

Федеральне мережеве агентство Німеччини, яке опікується регулюванням у багатьох сферах, відзначає зростання на ринку кількості електроприладів, які не відповідають європейським стандартам безпеки. 

Йдеться про широкий спектр електроніки, як радіокеровані розетки, павербанки, інвертори тощо. Всього у Німеччині за 2023 рік вилучили з ринку понад 73 млн одиниць товарів 8100 найменувань. 

Реклама:

Для порівняння, за 2022 рік це було 8200 найменувань, а загальна кількість проблемних товарів становила 16 мільйонів одиниць.

В окремих випадках підставою для заборони продажу стали суто формальні причини, як нестача певної інформації від виробника. Проте у багатьох випадках прилади справді могли бути небезпечними в експлуатації через неправильну ізоляцію, або ж шкодити зв’язку екстрених служб.  

Для запобігання таким випадкам агентство посилює співпрацю з митницею, щоб завертати проблемні товари ще на цьому етапі. 

Як повідомляли, у Латвії розслідують можливе постачання мікросхем до Росії в обхід санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: