Прем’єр Вірменії: Ми не союзники Росії у її війні проти України

Понеділок, 12 лютого 2024, 10:09

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна не була союзником РФ у розв’язаній нею війні проти України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю The Telegraph.

"Послухайте, коли війна в Україні тільки почалася, я давав інтерв'ю CNN і сказав, що в цій ситуації ми не є союзником Росії. І це реальність", – зазначив Пашинян.

Він наполягає на тому, що це не означає вибір між Росією і Заходом, незважаючи на наслідки війни в Україні.

Реклама:

"Наша співпраця з США, Францією чи іншими партнерами в галузі безпеки не спрямована проти іншого нашого партнера в секторі безпеки", – додав вірменський прем’єр.

За його словами, партнери Вірменії "можуть мати занепокоєння з приводу відносин з ними або того, як відносини з ними можуть вплинути на їхній порядок денний у сфері безпеки".

"І це питання ми намагаємося вирішити, максимально прозоро обговорюючи з нашими партнерами їхні спільні плани", – додав Пашинян.

Нагадаємо, у вересні минулого року Вірменія вперше передала Україні гуманітарну допомогу – її привезла під час візиту дружина прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна.  

Згодом на початку жовтня Пашинян і президент України Володимир Зеленський вперше зустрілися на полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді.   

Читайте також: Геть від Москви: коли та за яких умов Вірменія піде на розворот в бік Заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: