Кемерон дорікнув Трампу за його погрози "заохотити Росію" до нападу на НАТО

Понеділок, 12 лютого 2024, 18:08

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон не погодився із заявою експрезидента США Дональда Трампа про те, що він би "заохотив Росію" до вторгнення в країни-союзники НАТО, які не виконують зобов'язань щодо витрат на оборону.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на Evening Standard, про це Кемерон сказав журналістам 12 лютого під час візиту до Шотландії.

Голова британського МЗС наголосив, що є "вкрай рішучим прихильником НАТО" і що важливість оборонних гарантій Альянсу зросла "у світі, де ми стали свідками жахливого незаконного вторгнення Путіна в Україну".

"Насправді НАТО цього року став сильнішим, коли до нього приєдналися Швеція і Фінляндія. Звичайно, ми хочемо, щоб усі такі країни, як ми, витрачали 2% (ВВП на оборону. – Ред.), але я думаю, що те, що було сказано, не є розумним підходом", – додав він.

Реклама:
Конкурентка Трампа про його заяву щодо НАТО: Не можна ставати на бік агресора

Нагадаємо, під час мітингу в Південній Кароліні Трамп згадав, як за часів свого президентства погрожував "заохотити Росію" напасти на одного з членів НАТО, які не виконують фінансові зобов’язання перед Альянсом.

Колишній радник з нацбезпеки США в адміністрації Дональда Трампа Джон Болтон вважає, що його погрози вийти з НАТО у разі повернення до влади слід сприймати серйозно.

Президент Європейської ради Шарль Мішель назвав слова Трампа безвідповідальними. А в Білому домі раніше назвали "ненормальними" погрози Трампа заохотити РФ до агресії проти союзників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: