"Готова служити": Віцепрезидентка США відреагувала на занепокоєння щодо віку Байдена 

Понеділок, 12 лютого 2024, 20:01

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила в інтерв'ю минулого тижня, на тлі занепокоєння щодо віку президента Джо Байдена, що готова до потенційного президентства.

Про це Гарріс сказала в інтерв'ю Wall Street Journal, повідомляє "Європейська правда".

"Я готова служити. У цьому немає жодних сумнівів", – сказала Гарріс у відповідь на запитання про те, як їй вдасться переконати виборців у тому, що вона готова до президентської посади. 

Гарріс зазначила, що ті, хто бачить її роботу, повністю усвідомлюють її "здатність до лідерства". 

Реклама:

Інтерв’ю було взяте за кілька днів до того, як доповідь спеціального радника викликала нові питання про вік і розумові здібності Джо Байдена. 

Спеціальний радник Роберт Гур вирішив не висувати звинувачення проти президента у неналежному поводженні з секретними документами, але у своєму звіті про розслідування назвав Байдена "літньою людиною з поганою пам'яттю".  

Байден відреагував на це на напруженій пресконференції, захищаючи свою пам'ять і психічну придатність бути президентом ще один термін.

У виборців США все більше з’являються занепокоєння щодо того, чи варто 81-річному Байдену переобиратися на другий термін. Головному конкуренту Байдена в президентських перегонах від Республіканської партії, колишньому президенту Трампу, 77 років. 

Опитування ABC News/Ipsos, проведене після оприлюднення доповіді спецпрокурора, показало, що 86% американців вважають Байдена занадто старим, щоб залишатися на посаді. 

Водночас більше ніж половина – або 59% – вважають, що і Байден, і Трамп занадто старі. 

59-річна Гарріс раніше заявляла, що готова стати президентом, "якщо буде потрібно".

Утім, рейтинг схвалення Гарріс ще нижчий, ніж у президента Байдена. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: