Британська розвідка пояснила, чому РФ не допоможе заплановане підвищення віку для контрактників

Вівторок, 13 лютого 2024, 11:29

Росія пропонує законопроєкт про підвищення віку військовослужбовців-контрактників, однак цей захід навряд чи допоможе підвищити боєздатність російської армії.

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії за 13 лютого, повідомляє "Європейська правда".

Проєкт передбачає підвищення граничного віку військовослужбовців-контрактників, у тому числі тих, хто був прийнятий на службу до червня 2023 року, до 65 років, а для офіцерів – до 70 років.

Це суттєво підвищить нинішній віковий ценз у 51 рік для неофіцерського складу і, ймовірно, збільшить тривалість контракту.

Реклама:

Розвідка вказує, що згідно з відкритими даними, середня тривалість життя російських чоловіків у довоєнному 2021 році становила 64,2 року.

Таким чином, запропонований захід дає цим військовослужбовцям фактично довічний контракт.

"Хоча цей захід, ймовірно, зменшить потребу в додатковій мобілізації, збільшення кількості військовослужбовців віком понад 51 рік навряд чи підвищить боєздатність російської армії, особливо в рухливих атаках", – йдеться у повідомленні.

У попередньому огляді розвідка Великої Британії розповіла про створення в РФ нового військового інституту, що означає дедалі більшу мілітаризацію вищої освіти в країні.

Перед цим йшлося про брак медичного персоналу в Росії через війну проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: