У Німеччині почали видавати платіжні картки біженцям без можливості переказу за кордон

П'ятниця, 16 лютого 2024, 16:16

Гамбург став першою німецькою землею, яка запровадила для шукачів притулку платіжні картки, що не можна використовувати в Інтернеті або за кордоном.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DW.

Починаючи з четверга, новоприбулі біженці, які мають право на соціальні виплати в Гамбурзі, отримають спеціальну передплачену картку Visa.

Тепер одержувачам допомоги не потрібно буде відвідувати державні установи чи каси, що заощадить їхній час та зусилля.

Реклама:

Міське управління соціального захисту Гамбурга оголосило, що картки спочатку видаватимуться новоприбулим у пунктах первинного прийому.

Кожен дорослий отримуватиме на картку щомісячний платіж у розмірі 185 євро, який можна буде використовувати для купівлі та оплати товарів повсякденного вжитку. Виплати на дітей також зараховуватимуться на картку одного з батьків.

Ці заходи частково мають на меті запобігти переказуванню мігрантами соціальних виплат родичам або друзям на батьківщині, а також впорядкувати розподіл пільг та зменшити адміністративне навантаження на місцеві органи влади.

Наприкінці січня 14 з 16 федеральних земель Німеччини погодили спільний формат запровадження такої картки. Інші дві землі, Баварія та Мекленбург-Передня Померанія, також мають намір запровадити картку для мігрантів, але дотримуватимуться власних стандартів.

Раніше у Німеччині викрили десятки громадян Румунії, які під виглядом біженців із України отримали гроші й житло.

Варто зазначити, що німецький федеральний уряд прогнозує, що в разі найгіршого розвитку подій в Україні й перемоги Росії кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів, і Німеччина буде однією з країн їхнього призначення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: