У Латвії до другої річниці вторгнення РФ в Україну оголосять хвилину мовчання

Вівторок, 20 лютого 2024, 07:57

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс, прем'єрка Евіка Сіліня, спікерка Сейму Дайга Мієріня, глава МЗС Кріш'яніс Каріньш закликали мешканців висловити солідарність із народом України та приєднатися до акції хвилини мовчання в суботу, 24 лютого, о 9-тій годині ранку.

Про це повідомили агентству LETA в Державній канцелярії Латвії, передає "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Росія розуміє, що не зможе зламати Україну в чесному бою, ідеться в заяві Держканцелярії, тому використовує різноманітні методи тиску – нападає на мирних мешканців, бомбардує міста, викрадає українських дітей, чинить тиск на міжнародних партнерів України, сподіваючись на їхню втому від війни.

Латвія продовжуватиме надавати будь-яку допомогу до моменту повної перемоги України, сказано в заяві.

Реклама:

"Росії доведеться повернути українських дітей. РФ та її лідерам доведеться нести відповідальність за агресію і воєнні злочини", – наголосили перші особи Латвії.

Також у заяві висловлюється повага українцям, які "безстрашно протистоять агресору", і жаль, що українці "продовжують гинути" в боротьбі за захист своєї країни і майбутнього своїх дітей. "Українці захищають мир і безпеку в усій Європі, включно з Латвією", – підкреслили латвійські політики.

До другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Ризі відбудуться різні заходи на підтримку України. Центральним із них є мітинг "Разом – до перемоги", який стартує в суботу біля пам'ятника Свободи о 12:30.

У четвер, 22 лютого, спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернеться з промовою до Сейму Латвії з нагоди другої річниці повномасштабного військового вторгнення Росії. Позачергове засідання розпочнеться о 9:00 зі звернення президента Едгарса Рінкевичса. Також виступлять спікерка Сейму Дайга Мієріня і прем'єрка Евіка Сіліня.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії засудили наміри Росії провести президентські "вибори" на окупованих територіях України.

Латвійський президент Едгарс Рінкевичс вважає, що єдиним способом достукатись до Путіна є підтримати Україну. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: