NYT: Спецагенти США придумали тактику, щоб уникати укусів собаки Байдена

Четвер, 22 лютого 2024, 18:32

Співробітникам секретної служби США довелося "скоригувати оперативну тактику", щоб уникнути укусів собаки президента Джо Байдена на прізвисько Командир.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на внутрішню документацію Білого дому, інформує "Європейська правда".

Загалом у період з жовтня 2022 року по липень 2023 року було зафіксовано 24 епізоди з укусами пса Командира.

У половині випадків постраждалим знадобилась медична допомога. Одному з агентів довелось накласти шість швів через укус пса.

Реклама:
 
Президент Байден та його собака Командир

"Нещодавні випадки укусів собак змусили нас скоригувати тактику дій у присутності Командира – будь ласка, дайте йому більше простору (за можливості залишаючись на відстані)", – написав команді помічник спеціального агента, який очолює відділ охорони президента.

 Агент зазначив, що "ми маємо бути винахідливими, щоб забезпечити нашу особисту безпеку".

У Секретній службі на умовах анонімності заявили, що одна з тактик полягає в тому, щоб "стояти на повний зріст" перед Командиром і "викрикувати його ім'я і "стоп".

"Коли я крикнув на нього і став до нього обличчям, він розвернувся і почав обнюхувати кущі", – сказав один з агентів, додавши, що поруч із собакою необхідно поводити себе "як альфа-самець".

Командир замінив іншого пса Мейджора, який також кілька разів кусав людей на території Білого дому. Ще в сім’ї президента США є кішка Віллоу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: