В Естонії після падіння зросла підтримка українських біженців

Субота, 3 лютого 2024, 13:29

Дослідження громадської думки показало, що в Естонії почав зростати рівень підтримки прийому біженців з України у порівнянні з початком осені.

Як пише "Європейська правда", про це свідчить опитування Turu-uuringute AS на замовлення Державної канцелярії, інформує естонський мовник ERR.

Якщо у вересні 2023 року підтримка прийому українських біженців упала в Естонії до найнижчого рівня з початку повномасштабної війни Росії проти України, то в грудні вона знову почала зростати.

У вересні 60% жителів Естонії вважали, що держава в разі потреби має приймати українських біженців. У грудні ж кількість прихильників прийому біженців з України зросла до 63%. 

Реклама:

Проти прийому українських біженців у вересні висловився 31% опитаних, у грудні – 30%.

Серед естонців частка прихильників прийому біженців становила в грудні 72%, серед представників інших національностей – 46%.

Опитування Turu-uuringute проводили з 6 до 12 грудня, у ньому взяли участь 1252 людини віком 15 років і старші по всій Естонії. 

Наприкінці року стало відомо, що Естонія виділила понад 700 тисяч євро на психологічну допомогу і інтеграцію українських біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: