Суд дозволив визнати молодіжну організацію "Альтернативи для Німеччини" екстремістською

Вівторок, 6 лютого 2024, 17:41

Адміністративний суд Кельна постановив, що німецькі спецслужби можуть класифікувати молодіжну організацію ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" ("АдН") як екстремістський рух.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel Online.

В обґрунтуванні рішення зазначено, що молодіжна організація "АдН" продовжує представляти "концепцію етнічного походження". Центральною політичною концепцією організації є збереження німецького народу в його етнічній тяглості і, по можливості, виключення "етнічних іноземців". Це є злочином проти людської гідності, вважає суд.

"Молода альтернатива", на думку суду, продовжує брати участь у масованій антиісламській та антимусульманській агітації. Шукачів притулку та мігрантів "зазвичай підозрюють і принижують. Іммігрантів, як правило, називають паразитами і злочинцями або принижують в інший спосіб, тим самим нехтуючи їхньою людською гідністю".

Реклама:

Крім того, "Молода альтернатива" агітує проти принципів демократії і підтримує зв'язки з іншими організаціями, що класифікуються як антиконституційні.

Вердикт ще не є юридично обов'язковим, оскільки "АдН" і її молодіжна організація можуть подати апеляцію до суду вищої інстанції у землі Північний Рейн-Вестфалія, де розташований Кельн.

Нагадаємо, вже кілька тижнів у Німеччині тривають масові демонстрації проти ультраправих.

Поштовхом до протестів став репортаж медіакомпанії Correctiv про зустріч радикальних правих 25 листопада в Потсдамі, на якій також були присутні політики "Альтернативи для Німеччини" та окремі члени ХДС.

На зустрічі обговорювали ідею депортації з Німеччини сотень тисяч іммігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: