Зеленський закликав делегацію Конгресу США схвалити пакет допомоги Україні

фото
П'ятниця, 9 лютого 2024, 21:38

Президент Володимир Зеленський 9 лютого зустрівся із двопартійною делегацією Палати представників США на чолі з головою комітету з питань розвідки Майком Тернером, яка прибула до Києва.

Як повідомляє "Європейська правда", про підсумки зустрічі розповів Офіс президента.

Зеленський подякував Республіканській і Демократичній партіям за підтримку України з початку повномасштабного вторгнення й наголосив "на критичній важливості ухвалення Конгресом пакета допомоги Україні".

"Ми не можемо зупинятися в нашій боротьбі з агресором. Щоб ця боротьба була ефективною, нам потрібна підтримка союзників, насамперед Сполучених Штатів. Переконаний, що рішення про виділення необхідної допомоги Україні буде обов’язково ухвалене Конгресом", – цитує Зеленського ОП.

Реклама:
 
Фото: Офіс президента

Президент також розповів конгресменам про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ, зокрема в системах протиповітряної оборони, та перспективи спільного виробництва в Україні сучасних дронів та засобів радіоелектронної боротьби.

Один із членів американської делегації Джейсон Кроу раніше прокоментував звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України.

Нагадаємо, 8 лютого Сенат США зробив крок до ухвалення пакета з допомогою Україні, Ізраїлю і Тайваню. Проте шанси на його схвалення у Палаті представників поки залишаються невизначеними. 

Детальніше про це – у статті "Промінь надії з США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: