Канада посилює санкції проти російських діамантів

П'ятниця, 1 березня 2024, 16:52

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі 1 березня оголосила про посилення з партнерами з "Групи семи" санкцій проти російських діамантів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Згідно з повідомленням канадського уряду, Канада запроваджує додаткові обмеження на імпорт російських діамантів і ювелірних виробів із Росії, які стосуються коштовностей вагою від 1 карата й більше.

Цей крок відповідає зобов'язанням, який взяли на себе лідери G7 у лютому, травні та грудні 2023 року, щодо "обмеження доходів режиму Путіна від експорту непромислових алмазів з Росії", додали там.

Реклама:
США оголосили про новий етап санкцій проти російських діамантів

Уряд Канади зазначає, що Росія є найбільшим у світі виробником необроблених алмазів, видобуток яких у 2022 році оцінюється у понад 4,7 мільярда доларів.

Також РФ є значним світовим експортером діамантів і виробів з них, причому вартість її загального експорту перевищила приблизно 5,2 мільярда доларів у тому ж 2022-му.

Нагадаємо, держави "Групи семи" за підсумками віртуального саміту 6 грудня оголосили про наміри запровадити обмеження на діаманти російського виробництва.

До 1 вересня 2024-го країни "Групи семи", які є основними імпортерами необроблених діамантів, створять механізм перевірки та сертифікації необроблених алмазів і консультуватимуться в цьому питанні з країнами-виробниками й партерами, додали лідери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: