В Італії арештували трьох палестинців за підозрою в підготовці терактів

Понеділок, 11 березня 2024, 22:21

Правоохоронці міста Л’Аквіла в центральній Італії заарештували трьох палестинців, яких звинуватили в "об'єднанні з метою тероризму" в одній з іноземних країн.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Il Messaggero.

Поліція стверджує, що арештовані палестинці створили угруповання, пов’язане з палестинським воєнізованим угрупованням "Бригада мучеників Аль-Акса", визнаної терористичною організацією в ЄС.

Чоловіки планували напади, зокрема з використанням терористів-смертників, на цивільні та військові об'єкти "на іноземній території", кажуть правоохоронці, не уточнюючи, про яку саме територію йдеться.

Реклама:

Але відомо, що один із затриманих, Анан Яєш, був заарештований ще 27 січня за запитом Ізраїлю на екстрадицію. Там його звинувачують у фінансуванні озброєного угрупування в таборі біженців під назвою "Бригада Тулкарем".

На початку березня, нагадаємо, бельгійська поліція заарештувала чотирьох підлітків після того, як вони нібито обмінювалися повідомленнями про підготовку джихадистського теракту.

А турецька поліція затримала 33 осіб, яких підозрюють у зв'язках з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ), що нібито готували атаки напередодні місцевих виборів, які відбудуться в країні наприкінці цього місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: