Турецька влада заявила про затримання 33 підозрюваних у підготовці терактів

Понеділок, 11 березня 2024, 09:52

Турецька поліція затримала 33 особи, яких підозрюють у зв'язках з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ), що нібито готували атаки напередодні місцевих виборів, які відбудуться в країні наприкінці цього місяця.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

Міністр внутрішніх справ Алі Єрлікая заявив у Twitter (X), що підозрювані готувалися до зловмисних дій перед місцевими виборами, які відбудуться 31 березня.

"Ми не потерпимо жодних терористів. Ми будемо продовжувати нашу боротьбу безперервно за допомогою потужних зусиль наших сил безпеки", – заявив Єрлікая.

Реклама:

За його словами, мережа скеровувала людей в зони бойових дій та надавала фінансову підтримку ІДІЛ, діючи в нелегальних мечетях та релігійних школах.

Зазначають, що контртерористична поліція в провінції Сакар'я на північному заході під час рейдів вилучила зброю, готівку та "організаційні документи".

Раніше повідомляли, що турецька контртерористична поліція, яка розслідує діяльність бойовиків "Ісламської держави", затримала громадянина Росії, який працював на атомній електростанції на південному узбережжі країни.

На початку лютого в Туреччині поліція затримала 40 осіб, яких підозрюють у спробі теракту біля будівлі суду в Стамбулі, внаслідок якого загинула жінка.

Наприкінці січня стався теракт в одній з церков Стамбулапісля того затримали десятки осіб. Відповідальність за напад взяла на себе ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: