Лідер боснійських сербів привітав Путіна з "переобранням"

Понеділок, 18 березня 2024, 11:14

Лідер боснійських сербів Мілорад Додік привітав Владіміра Путіна з "переконливою перемогою".

Як пише "Європейська правда", привітання він опублікував у своєму Twitter (X). 

Мілорад Додік, який є президентом Республіки Сербської – ентитету у складі Боснії і Герцеговини, – майже одразу після завершення "голосування" у Росії привітав Путіна з перемогою, супроводивши пост спільним фото з Путіним.

"П’ятий мандат на чолі РФ, здобутий впевненою перемогою на президентських виборах, – це підтвердження того, що президент Владімір Путін має величезну довіру російського народу і веде країну у правильному напрямку", – заявив лідер боснійських сербів. 

Він заявив, що це "радісна новина для сербського народу", тому що Путіна вважають "видатним державним діячем" і союзником, та додав компліменти, що росіяни обрали "відповідального і мудрого державного діяча", і побажав Путіну "наполегливості на шляху порятунку Росії і забезпечення миру і кращого майбутнього для всього світу". 

Як зазначає "Балканський оглядач", на російські "вибори" їздили троє представників БіГ у ролі спостерігачів. 

Це Мірослав Вуїчич, депутат Палати представників парламенту Боснії і Герцеговини Срджан Мазаліца, депутат Народної Скупщини Республіки Сербської та радник голови Народної Скупщини Республіки Сербської Сініша Відович.

Всі троє є членами партій провладної коаліції в Республіці Сербській – Вуїчич і Мазаліца з Союзу незалежних соціал-демократів (SNSD) (лідер Мілорад Додік), а Відович є членом партії "Єдина Сербська".

Сам голова Народної Скупщини РС Ненад Стевандич перебуває в ці дні із візитом в Москві. Він повідомив про домовленості та підписання угоди в Держдумі РФ.

Тим часом вже низка держав заявили, що організоване в Росії волевиявлення не можна вважати демократичними виборами. 

Президент Євроради ще у перший день голосування саркастично привітав Путіна з майбутньою безальтернативною "перемогою". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: