Польща повідомила союзникам, що ракета РФ порушила кордон НАТО

Новини — Неділя, 24 березня 2024, 09:06 —

Польща проінформувала союзників по НАТО про перебіг ще одного інциденту порушення кордону Альянсу російською ракетою.

Про це повідомив глава Бюро нацбезпеки Польщі Яцек Сівера, пише "Європейська правда".

У неділю вранці Сівера повідомив у своєму Twitter (Х), що після 5 години ранку обговорив вторгнення російської ракети у повітряний простір Польщі з главою Міноборони Владиславом Косіняком-Камишем.

Про інцидент поінформований президент Польщі Анджей Дуда та союзники.

Реклама:

"Союзники були також поінформовані про перебіг ще одного інциденту порушення кордону НАТО бойовими засобами Російської Федерації" – зазначив Сівера.

У ніч на 24 березня о 4.23 ранку відбулося порушення польського повітряного простору однією з маневрених ракет, запущених авіацією дальньої дії Росії.

Ракета увійшла в повітряний простір Польщі у районі села Осердув у Люблінському воєводстві. Вона перебувала там 39 секунд. 

У Збройних силах Польщі заявили, що знали траєкторію польоту ракети, і було зрозуміло, що об'єкт не попрямує вглиб країни. У повітря було підняти польську авіацію та авіацію союзників.

Попереднє порушення повітряного простору Польщі російською ракетою, запущеною в бік України, відбулося 29 грудня 2023 року, також у Люблінському воєводстві. Тоді ракета перебувала на польській територій менш ніж три хвилини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: