Зеленський: Україна та Греція почали готувати двосторонню безпекову угоду

Середа, 6 березня 2024, 17:46

Представники України та Греції почали підготовку двосторонньої угоди про співпрацю у сфері безпеки відповідно до укладеного лідерами "Групи семи" меморандуму на саміті НАТО у Вільнюсі.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", заявив 6 березня президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з грецьким прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом.

"Ми з Грецією почали підготовку двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій – нашої співпраці в галузі безпеки. Сподіваюся, що невдовзі наші команди підготують угоду до підписання", – сказав голова держави.

Він додав, що угода має зафіксувати досягнутий рівень співпраці та підтримки на цей рік, "а також і на наступні десять років – саме довготривала безпекова співпраця дає найкращі результати".

Реклама:
Україна та Іспанія почали домовлятись про безпекову угоду

Безпекові угоди укладаються відповідно до рамкової декларації, укладеної між Україною й державами "Групи семи" на саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року. До цієї декларації вже долучились понад три десятки держав.

На сьогодні безпекові угоди Україна уже підписала з Британією, Німеччиною, Францією, Данією, а також ІталієюКанадою та Нідерландами.

Читайте також: Які "гарантії" отримав Київ від Німеччини та Франції і чому безпекові угоди вже готують до змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: