США заявили про знищення нових безпілотників хуситів

Новини — Понеділок, 1 квітня 2024, 10:08 —

Сполучені Штати заявили, що їхні військові виявили та знищили 30 березня з метою самооборони два БПЛА в районах Ємену, які контролюють підтримувані Іраном бойовики-хусити.

Про це повідомило Центральне командування армії США (CENTCOM), пише "Європейська правда".

CENTCOM зазначив, що один дрон збили над Червоним морем, інший – на землі, коли той був готовий до запуску.

Згідно з повідомленням, військові визначили, що ці безпілотні літальні апарати становлять загрозу для американських та коаліційних сил і торгових суден у регіоні.

Реклама:

"Ці дії необхідні для захисту наших сил, забезпечення свободи судноплавства, а також для того, щоб зробити міжнародні води безпечнішими і надійнішими для американських, коаліційних і торговельних суден", – заявляє CENTCOM.

Минулого тижня повідомляли, що американські військові у Червоному морі знищили чотири безпілотники єменських бойовиків-хуситів.

Раніше військово-морська місія ЄС у Червоному морі знищила три балістичні ракети та морський безпілотник бойовиків-хуситів, яких підтримує Іран.

Військові США, Великої Британії та Франції збили десятки дронів у районі Червоного моря після того, як єменські бойовики-хусити атакували суховантаж Propel Fortune та американські есмінці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: