Зеленський: Непостачання Taurus пов'язане з ядерними погрозами Путіна

Новини — Середа, 10 квітня 2024, 09:21 —

Президент України Володимир Зеленський заявив, що канцлер Німеччини Олаф Шольц не дозволяє поставити ракети Taurus через ядерні погрози російського лідера Владіміра Путіна.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в інтерв'ю Bild.

На питання, чи пов'язане непостачання Taurus з ядерними погрозами Путіна, президент України відповів, що так каже Шольц.

"Але я не думаю, що це захистить світ від ядерної загрози з боку Росії", – додав Зеленський.

Реклама:
Буданов німецькому ЗМІ: Taurus, безумовно, полегшив би нам життя

За його словами, партнери України мають зброю, яка сьогодні потрібна Києву для виживання. Тому, зазначив він, йому незрозуміло, чому її не надають.

"Наскільки я розумію, канцлер каже, що Німеччина не є ядерною державою, і що це її найпотужніша система зброї", – вказав Зеленський, додавши, що Шольц не може залишити свою країну без цієї системи.

Раніше німецький канцлер Олаф Шольц публічно називав різні причини не надавати Україні Taurus – від небажання ескалації та втягнення у війну з Росією до побоювання, що ракетами вдарять по Москві.

Також ЗМІ писали, що причиною можуть бути особливості ціленаведення ракет.

Водночас у найбільшому німецькому опозиційному блоці Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) все ще бачать можливості для поставок Taurus в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: