ЗМІ: європейські дипломати у США готуються до можливої перемоги Трампа на виборах

Новини — Четвер, 11 квітня 2024, 13:20 —

Європейські дипломати у Вашингтоні нібито почали шукати можливості для зустрічей із соратниками Дональда Трампа, щоб підготуватися на випадок його перемоги на наступних президентських виборах у США.

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

За словами співрозмовників, дипломати з країн Європи за кожної нагоди – у клубах, готелях, посольствах, аналітичних центрах – ставлять запитання про політичні наміри Трампа та його можливі кадрові рішення у разі перемоги на виборах, щоби далі передавати цю інформацію у свої столиці.

Запит на це значний, оскільки у Європі намагаються передбачити Трампа і підготувати якісь запобіжники для НАТО та зусиль з підтримки України, яка обороняється від російської агресії. 

Реклама:

У посольствах нібито курсують неформальні списки осіб, які за президентства Трампа обіймали важливі посади і могли б бути корисними співрозмовниками. Серед таких називають колишнього директора розвідки Джона Реткліфа, держсекретаря Майка Помпео, радника з нацбезпеки Роберта О’Брайана, основного радника колишнього віцепрезидента США Майка Пенса з нацбезпеки Кіта Келлога. 

Один з експосадовців адміністрації Трампа каже, що мав близько 30 зустрічей з європейськими дипломатами, присвяченими можливим його діям у разі повернення на посаду.

Не дуже зрозуміло, наскільки значні зв’язки з Трампом і його кампанією мають усі ті особи, у яких європейці намагаються щось розпитувати, проте, за словами джерел CNN, у багатьох випадках ці спроби охоплюють широке коло джерел, від попередніх членів адміністрації до аналітичних центрів, пов’язаних з республіканцями.  

За словами двох співрозмовників, зустрічі, які вдається організувати, "не завжди приємні та іноді ставали емоційними". 

Найкращі можливості для контактів – у послів "ключових" країн і тих, які давно працюють на посаді, тоді як менші країни і нові посли стикаються з більшими труднощами.

CNN відзначає, що це відрізняється від ситуації перед виборами 2016 року, коли більшість держав ставили на перемогу Гілларі Клінтон.

Як повідомляли, з Трампом зустрічався під час своєї нещодавньої поїздки США міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон. 

Також у Трампа заперечують контакти із Зеленським щодо запрошення до України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: