Словаччина пригрозила заборонити ввезення 14 українських продуктів

Новини — Четвер, 11 квітня 2024, 15:45 —

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна може заборонити ввезення 14 позицій українського агроекспорту, якщо сторони не знайдуть спільне вирішення проблеми.

Про це він заявив на пресконференції з українським прем'єром Денисом Шмигалем у Братиславі, повідомляє "Європейська правда".

Фіцо нагадав, що Словаччина забезпечує коридори, вільний перехід сільськогосподарської продукції, яка йде з України в інші країни Європи.

За його словами, він "конструктивно пояснив", як для них важливо захищати інтереси словацьких сільськогосподарських працівників і фермерів.

Реклама:

"Коли ми не знайдемо спільного рішення, то буде просто заборона для 14 позицій продукції, які не будуть ввозитися з України.

Чітко зрозуміло, що ми захищаємо свої національні інтереси, Україна захищає свої інтереси, хоче продати надлишок своєї сільськогосподарської продукції", – зазначив Фіцо.

Водночас він повідомив про дорожню карту, за якою сторони будуть намагатися знайти взаємовигідне рішення.

Нагадаємо, представники ключових інституцій Європейського Союзу 8 квітня погодили продовження дії угоди про пільгову торгівлю з Україною, яка містить жорсткіші обмеження на імпорт певних видів сільськогосподарської продукції.

Читайте також про рішення ЄС у статті Прецедент проти України: чим небезпечні нові умови торгівлі з Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: